My jsme vlastně nikdy neplánovali psát knihy. Jsme totiž oba spíše životní praktici. Potřebujeme, aby věci fungovaly místo toho aby se o nich jen mluvilo. Přesto jsme se pustili do knihy, které jsme dali název Tygr dělá uáá uáá. 

Jak se to vlastně stalo? Jak se to stane, že nechcete psát knížku a přesto ji napíšete?

Bylo to tak, že jsme se v té době hodně věnovali objevování světa dětí.

Bylo to tak, že jsme se v té době hodně věnovali objevování světa dětí. Zkoumali jsme jejich svět spolu s dětmi různého věku. Hodně jsme se jich ptali a hodně jsme zkoumali pomocí metody Životních map®. Bylo to úžasné objevování, které mimochodem pokračuje stále. Vstoupili jsme do skrytých, nezmapovaných míst dětského fungování. Bylo to fascinující, bylo to úchvatném. A protože nás to tolik oslovilo, mluvili jsme o tom všude. A jak jsme o tom mluvili, lidé nám říkali: “To je fakt super, ale my bychom potřebovali to mít někde napsané. Rádi bychom to měli i pro naše známé. Můžete to nějak napsat, aby si o tom mohl všichni přečíst?”

A tak jsme řekli ano a pustili se do psaní.

Vzali jsme si na pomoc virtuálního šestiletého Jakuba, který mluví ke čtenáři a vysvětluje svou dětskou řečí a uvažuje svými dětskými pojmy. Vznikla tak útlá knížečka, která se svým obsahem vnořuje přímo do dětské duše. Je to jednoduchý příběh, ale když se mu otevřeme, čeká nás nečekaný vhled.

A tak se stalo, že jsme napsali knížku, kterou si čtou a rády poslouchají nejen děti, ale ale i dospělí. Velmi nás těší nadšení rodičů i odborníků z oblasti pedagogiky, psychologie a dalších.

A jak vznikl název knihy? Ten nám vnukl jeden náš klient, chlapec s ADHD. Jeho slova: “On ten tygr do mně skočí a já pak lítám a kříčím uáá uáá”.

Knížka se nám psala skvěle. Byli jsme plní všech těch poznatků a vlastně i zážitků, že jsme jen společně korigovat tok našich myšlenek.

Jsme moc rádi, že nás lidé vyprovokovali k tomu ji napsat a děkujeme jim, i dětem, díky nimž kniha mohla vzniknout.