Jednou ročně pořádáme v Česku výcvik v metodice Životních map®/ KopsMethod®. Tentokráte začínáme již v dubnu 2022

Už kdysi před lety, jsme se rozhodovali, zda jít rychlou cestou masovosti, tedy levněji a méně do hloubky, nebo cestou odbornosti, kdy budeme školit jen velmi omezený počet účastníků, ale půjde se opravdu do hloubky. Rozhodování mezi snadným a rychlým ziskem nebo precizní prací s tématem. Toto rozhodování pro nás bylo vcelku snadné. Smyslem je pomoc a to odborná pomoc. Metodiku, kterou jsme vyvinuli, považujeme za příliš užitečnou a příliš funkční, než abychom ji sami „poškozovali“. Takže jsme se pustili do pomalejší, ale precizní práce. Prioritou je, aby naši absolventi uměli skutečně pomáhat. Objevovat zdroje traumat a dávat konkrétní návody, jak z nich ven.

V průběhu času jsme zjistili, že naše metodika může být jak samostatným oborem činnosti, tak naprosto skvělým doplněním odbornosti koučů, psychologů, psychoterapeutů, psychiatrů, ale i dětských lékařů nebo speciálních pedagogů. Umí totiž jednu hlavní věc, kterou mnohé jiné metodiky neumí. A to přesně objevit a popsat zdroj problému. Ale co je ještě důležitější, že to dokáže již u malých dětí. Je úžasné, že dokáže pracovat s dětmi již od tří let věku. Výsledky jsou velmi přesné a rychlé. A je to právě přesná a rychlá diagnostika, kterou ocení všichni výše jmenovaní odborníci. Kromě toho dává nové náhledy toho, jak to v člověku a zvláště v dítěti funguje.

Jsme rádi, že se jedná veskrze o českou metodu.

V záplavě všech těch metod, které přicházejí především z USA, je to takový obrácený trend. Z Čech do světa. Vím, že to může působit trochu divně, popisovat a chválit vlastní výtvor. Ale fakt, že lidé potřebují pomoc a odborníci potřebují nástroje, které fungují, cítím jako ospravedlnění tohoto textu.
Jsme rádi, že to funguje a že máme skvělé ohlasy nejen od odborníků, nejen od rodičů, ale především od samotných dětí.
Frekvenci výcviku metody jsme nakonec ustálili na ročním intervalu. Maximum lidí v tomto výcviku je deset osob, aby kvalita byla stále zachována. Před nástupem do kurzu se s každým účastníkem osobně potkáme a absolvuje metodiku sám na sobě jako klient. Má to dva důvody. První důvod je, aby věděl, že je to opravdu to, co chce studovat. Druhým důvodem je, aby již v první den výcviku měl zkušenost klienta, čímž se zjednodušuje a zrychluje vstup do vlastní výuky.

Pomáháme dětem i rodičům, ale sami to nestíháme. Proto školíme odborníky – lektory Životních map®/Kops Method®. Nejen v Česku, ale také na Slovensku, v Německu, Rakousku, Francii, a USA.

Během doby k nám začali jezdit klienti z dalších zemí a my si říkali, že je to pro ně opravdu náročné, cestovat k nám stovky kilometrů. Bylo jasné, že potřebují své „terapeuty“ ve svých zemích. A tak jsme začali školit kromě Česka a Slovenska také odborníky v metodice pro Německo, Rakousku, Francii, USA. Je to náročnější, to je pravda, ale je to nádherné. Zpětné ohlasy od našich vyškolených lektorů jen potvrzují správnost našeho rozhodnutí, umožnit i v zahraničí naši metodu používat.
 

 

Tento rok začínáme v Česku výcvik v dubnu a v červnu v Německu. V současné době je kurz již postupně obsazován, proto příliš neváhejte s přihlášením, protože kapacitu nebudeme určitě navyšovat.

Kurz začíná v dubnu v centrále v Táboře.
Veškeré informace Vám podáme osobně na tel. 603 505 438 (Kamila Kopsová)
Kurz doporučujeme především těm, kteří potřebují pro svoji práci s dětmi i dospělými účinný a rychlý diagnostický nástroj.
  • Kurz probíhá vždy pod osobním vedením autorů metody.
  • Obsahuje více než 100 hodin výuky, praktického nácviku, supervize.
  • Dodržujeme maximum 10 osob ve výcviku.
  • Kurz je vhodný zvláště pro terapeuty, psychology, psychiatry, adiktology, speciální pedagogy.

A POZOR – po výcviku uvidíte svět jinak, než jste byli dosud zvyklí!

Termíny:

4x prodloužený víkend 8. – 10.4./29.4. – 1. 5./20. – 22.5./10.- 12.6. + víkend 25. – 26. 6.

Obsah:

Kompletní pochopení vnitřního světa dítěte a jeho interakcí s vnějším světem.

Kompletní pochopení vnitřního světa dospělého a jeho interakcí s vnějším světem.

Pochopení podstaty generačních, zvykových a osobních přenosů, odhalení jejich negativních stop a způsob nápravy.

Kompletní metodika Životní mapy®/ KopsMethod® školené kategorie. (vedení, diagnostika, řešení, výstupy klientovi atd.)

Vztahy a komunikace.

Postoje a přístupy ke klientovi. Postoje a přístupy při vlastní práci s klientem.

Praktický nácvik vedení, diagnostiky a výstupů klientovi.

Práce s komunikačními typy.

Speciální doplňkové techniky.

Základem je praktický nácvik s minimální nutností učení se nazpaměť. Student si během výcviku zažije roli lektora, dětského i dospělého klienta a také roli přísedícího během tréninku ostatních kolegů. Závěrečná zkouška na konci výcviku zohledňuje především průběžný přístup ke studiu, získávání a uplatňování praktických schopností než jen výčet dat a pojmů. Při výuce používáme především behaviorální, kognitivní a asociativní způsoby vyučování.

Od |2022-01-23T13:07:22+01:0020 ledna, 2022|Nezařazené|0 komentářů

Share This Story, Choose Your Platform!

Napsat komentář

Přejít nahoru