Jak se tvoří on-line programy pro vás…

Před pár lety jsme se rozhodovali, jak na to…

Už před pár lety jsme se rozhodovali, co by bylo nejlepší udělat pro to, aby co nejvíce lidí mohlo mít přístup k našim informacím, aniž by museli jezdit mnohdy stovky kilometrů za námi. Jako první vznikaly naše knížky. Ale lidé se chtěli více vzdělávat, chtěli více rozumět problematice, o které mluvíme a píšeme. Ano, moc rádi bychom poskytli plnohodnotné vzdělávání a tak jsme vymýšleli ideálním formu.

Přemýšleli jsme o možnosti klasického studia.
Nakonec jsme skutečně začali až v roce 2020 připravovat on-line platformu, která by naplňovala potřeby zájemců a zároveň i naše představy. Bylo to náročnější než jsme čekali, ale měli jsme nadšení a měli jsme mnoho obsahu. Měli jsme i vizi toho, jak by to mohlo fungovat. Co ale bylo nakonec nejpotřebnější? Vytvoření týmu, který by to dokázal zrealizovat. Už jsme na to ve dvou opravdu nestačili :D.

Tak jsme se do toho vrhli.

Psali jsme scénáře, tvořili strukturu i obsahy. Hledali jsme ty správné prostory pro natáčení. Sám jsem si hned také neuvědomil, že to není jen tak, mít ten správný prostor. To mi došlo až s prvním natáčením. Ono je to totiž nejen o vizuálním zážitku pro diváka, ale především o světelných podmínkách takového prostoru. A také o jeho dostatečném odhlučnění. Jinak tam jdou různé zvuky z okolí. A protože chceme pestrost, je třeba více hledat …

No a jak se začne, tak to běží. Celý den natáčení a pak několik dní zpracovávání, než z toho bude výsledné video.

Víte co mne ale opravdu překvapilo?

Co je v tom práce. Rozhodně nedoporučuji se do podobného podniku pouštět, pokud nemáte alespoň základní podpůrný tým. Udělal jsem si propočty. Natočení jednoho tří minutového videa zabere nejméně 8 hodin práce celého týmu. Co se skrývá pod tímto časovým údajem? Vytvoření struktury a příprava organizace, napsání obsahu mluveného slova. Vytvoření základu příslušné kapitoly na webové stránce on-line výuky . Zajištění místa k natáčení, příprava prostoru k natáčení a příprava techniky, vlastní natáčení, které je potřeba vždy několikrát opakovat. Pak úklid věcí a pak nastává práce na počítači. Střih videa, vyladění zvuku, vložené titulky a animace. Pak společná schvalovačka. No, a ještě zbývá video nahrát na síť a vložit do připravené části na webu. Ještě nám ale zbývá složit videa do uceleného programu, dokontrolovat texty a funkčnost systému. Připravit členskou sekci a nastavit platební bránu. No, asi to je víc než těch 8 hodin 🙂

Ale stojí to za to. Děláme to pro vás rádi a baví nás to. Doufáme, že radost z naší práce bude přítomná ve všech našich programech.

Těšíme se, že se budeme společně potkávat nejen na on-line platformě Kopsovi – kurzy, ale i na živých akcích, které si vždy spolu s účastnily opravdu užíváme..

Zdravím vás a děkuji lidem z týmu, kteří nám pomáhají. Kamču, Josefa, Lukáše a Dušana 🙂

Petr

Od |2022-01-20T13:48:43+01:0015 prosince, 2021|Nezařazené|0 komentářů

Share This Story, Choose Your Platform!

Napsat komentář

Přejít nahoru