Nejen svět jezdí za námi, ale také my vyjíždíme občas do světa. Pozvání na konferenci psychologické univerzity na Sri Lance nešlo odmítnout. Zvláště když jsme byli jejími hlavními hosty a přednášejícími 🙂

Celá konference se nesla ve skvělé atmosféře za přítomnosti odborníků z oblasti psychologie, pedagogiky i medicíny. Přítomni byli i členové vlády. Konference byla zaměřena na poznatky z práce s dětmi s ADHD. Byli jsme nadšeni, jak precizně byla celá konference zajištěna. 
V úvodu byl promítnut studentský film o práci s ADHD na Sri Lance, úvodní slovo a vstup do tématiky od profesorky Giselle Dass a následující hlavní čast programu byla přednáška o metodice Kops Method®, jejíž jsme autory (v Čechách známa spíš pod názvem Životní mapy®), se kterou pracujeme s dětmi již od tří let věku. Jako svého osobního hosta jsme přizvali pediatričku MUDr. Karlu Filípkovou, která přidala své postřehy k probírané problematice z pohledu pediatrie. Velkým potěšením pro nás bylo, že na univerzitě se pracuje s našimi knihami a že dokonce patří mezi nejpůjčovanější knihy. Na konci konference jsme měli tu čest obdržet čestná ocenění za přínos v práci s dětmi ADHD.