Když už jsme byli pozváni do Anglie, tak jsme se rozhodli si celou cestu užít.

Ale ejhle termín se Petrovi kryl s jinou naší aktivitou a tak padlo rozhodnutí, že se pro tentokrát rozdělíme a prostě stihneme obě akce. Velvyslancem do Anglie jsem se stala já.

Protože ve dvou se to ale lépe táhne a určitě je i víc legrace ke sdílení, pozvala jsem sebou Denisu. Denisa, naše kolegyně z Německa, neváhala ani chvilku. A tak se to začalo vyvíjet jako dámská jízda.

Anglie pro mne nebyla úplně tak neznámou, po maturitě jsem tam chvilku pracovně pobývala. Těšila jsem se po těch dvaceti letech (ty jo, to to letí!), co se změnilo a jak na mě Anglie zapůsobí.

Konference to byla mezinárodní a příprava přednášky v angličtině si samozřejmě vyžádala spoustu příprav. V New Hamptonu se tak sešli lékaři různých zemí a sdíleli spolu čas a informace. Naše přednáška byla považována v klidných vodách Anglie za dynamickou a osvěžující podle ohlasů v diskusích a o přestávkách.Asi nejvíc naše téma zaujalo paní doktorku z Indie, ta měla ve svém regionu spoustu škol a pomáhala jako speciální pedagog dětem s výchovnými problémy. Měla tedy spoustu otázek k práci s dětmi a já si u našeho povídání a naslouchání indické angličtiny navíc zavzpomínala na moje dávné cesty Indií.

Setkání s Dr. Diepem

Dalšího lékaře, tentokrát s rodinnou historií v tradiční čínské medicíně, zaujala naše metodika diagnostiky v práci s dětmi. Připadala mu unikátní. A protože se chtěl dovědět o metodě více, pozval nás další den k němu na kliniku, kde jsme měli celé odpoledne čas povídat o nejrůznějších tématech z praxe. Bylo to velmi vřelé setkání s Dr. Diepem, které vyústilo v další pozvání do Anglie o pár měsíců později.

Další cestování do Anglie bylo pro mne výzvou. Tentokrát z jiného důvodu. Petr totiž v Anglii do té doby nebyl a to bylo něco pro mne. Nadchla jsem se, že ho provedu a ukážu mu všechna moje oblíbená místa. Jenže jich bylo tolik, že v rámci zachování pohody a našeho zdraví, jsme půlku programu nechali až na výlet další. Takže jedno víme, že do Anglie se ještě zaručeně spolu podíváme.